Jag tänkte på en sak...

Jo jag satt i skolan och pluggade och kom och tänka på en sak: Är inte det här med läxor rätt så taskigt? Inte så att jag inte orkar göra dom utan snarare det att vi går i skolan för att lära oss, och får höga förväntningar på vad vi ska göra på varje lektion, och får ändå ännu mer jobb med oss hem? 
 
Vuxna klagar ofta på att de har mycket att göra, och att skolan var så skön osv osv, men tänk egentligen, vi går i skolan ca 6 timmar om dagen, förväntas prestera inom 16 olika ämnen (i alla fall i grundskolan), förväntas röra på sig flera ggr i veckan för att det har skolan lärt oss att det är bra, vi förväntas även hinna med att göra stora läxor/inlämningsuppgifter som vi ofta inte får tid för i skolan alls. Är inte pressen på ungdomar lite för hög? Ibland känns det även som att lärarna bara ger läxor för att ge läxor, istället för att se till att alla faktiskt hängde med på lektionen. 
 
Vissa får inte heller någon hjälp alls hemifrån, hur tungt blir inte skolarbetet för dom? 
 
Och det här med prov, absolut ska man kolla så att alla kan det de ska kunna, men att ta med frågor på provet man aldrig gått igenom är inte shysst någonstans. Jag var med om detta senast idag, och jag vet att det inte bara är på min skola det händer. Lärarna verkar tycka det är kul att se eleverna slita sina hår för att hinna med allt som krävs av dom. Jag själv ger mig inte heller förrän jag kan någonting heller, jag ska bannemig göra bra ifrån mig på proven, men när man inte ens fått en genomgång på hälften av allt som frågas efter på provet är det väldigt väldigt svårt att kunna allt. 
 
Jag vet inte hur ni känner men det börjar i alla fall för mig kännas som att skolans jobb inte längre är att lära ut, få alla att förstå och sedan ha ett prov på det de kan, utan för att endast sätta press på eleverna.
 

sonytjej.blogg.se

Innebandy, vardag, fotografi, bakning

RSS 2.0